Baby slaap,  Het jonge gezin

Help! Hoe overleef ik de tropenjaren?

Mijn naam is Sanne Jonkers, vriendin van Frans en moeder van drie meiden (jan ‘19 – mei ‘20 – feb ‘22). Je kunt dus wel zeggen dat we middenin de tropenjaren zitten. Ik ben opgeleid en werkzaam als orthopedagoog. Je kunt dus denken, dan heb je de kennis in pacht om soepeltjes door die tropenjaren te komen, nou niets is minder waar hoor 😉 Je kindje(s) leren kennen, jezelf leren kennen als moeder, jezelf leren kennen als vermoeide moeder en natuurlijk elkaar als partners opnieuw leren kennen nu je kindje(s) hebt… Er gebeurt zóveel, zeker in het eerste jaar. Kinderen ontwikkelen zich razendsnel, dat wist ik vanuit mijn opleiding, maar ik weet nu pas écht wat dit inhoudt en betekent. En ik weet nu ook pas écht wat voor impact slaapgebrek heeft op een heel gezin!

Wat wel helpt is weten wat ‘normaal’ is in de ontwikkeling van slaap, zodat je bijvoorbeeld minder snel onzeker wordt. Wat wel helpt is weten hoe je je kindje kunt ondersteunen in het leren slapen. Het zorgt voor houvast, waardoor je vertrouwen kan groeien. Zo hebben we bij onze tweede dochter veel meer oog gehad voor de wakkertijden passend bij haar leeftijd. En hebben we bij onze derde dochter veel meer vertrouwen ‘dat het wel goed komt’, ook als dat even niet zo voelt. En weten we nu ook bij onze jongste dat we rondom een rommelige fase van een sprong of mijlpaal best wat sneller weer ritme terug kunnen pakken en we haar daar juist mee helpen.

Mijn overtuiging is dat het helpt om kennis te hebben van de algehele ontwikkeling van een kindje, bijvoorbeeld van de ontwikkeling van slaap, maar dat jouw intuïtie als ouder ervoor zorgt dat je weet wat bij jouw kindje past. Ook als je denkt dat je jouw intuïtie even helemaal kwijt bent, is het heel waardevol om daar (al dan niet met hulp) weer naar op zoek te gaan en daarop te durven vertrouwen. 

De kennis helpt je om vanuit jouw intuïtie te doen wat je kindje nodig heeft. 

En dit is precies waarom Mariëlle en ik van start gaan met de Huiskamersessies. Een veilige, gezellige, warme plek om in een klein groepje te kijken naar de slaap van jouw kindje. Een plek waar je super veel waardevolle kennis (en ervaring) krijgt. Waar we ook direct kijken naar jouw situatie, zodat je met een plan van aanpak onze huiskamer uitgaat. 

Kinderen laten groeien, ontwikkelen en opvoeden… Het is eigenlijk gewoon topsport, dus laten we samen aan de slag! Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie. Wil je zeker zijn dat je niks mist, schrijf je dan alvast in dan houden we je als eerste op de hoogte:  www.bureau-twinkel.nl/huiskamersessies/ 

Veel liefs,

Sanne

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Yay, het is gelukt, je bent ingeschreven! Oeps! Dat ging niet helemaal goed, probeer het nog een keer.